KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ -Mayıs 2011(TÜİK VERİLERİ)





Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan aylık kırmızı et üretim istatistikleri, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derlenmektedir.


Toplam kırmızı et üretimi 47 467 ton
Toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre %8,4 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,6 oranında azaldı.

Sığır eti üretimi 38 374 ton
Sığır eti üretimi, bir önceki aya göre %14,5 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %23,4 oranında azaldı.


Koyun eti üretimi 7 395 ton
Koyun eti üretimi, bir önceki aya göre %30,3 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,8 oranında arttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederim.