Süt Tozunda Kanserojen Madde:Melamin(Çapar Kanat)


06.10.2010 tarihinde Resmi Gazetede kanımızı donduran sıfır gümrükle süt tozu ve tereyağı ithalatına izin verildi. 2500 ton süt tozu kotası belirlenmiş. Bu süt tozundan 25.000.000 Litre süt üretilecek demektir.

Ülke Nüfusumuzu 75 milyon kabul eder isek istatistiksel olarak üç kişiye bir litre süt tozundan yapılmış süt düşeceğini asla hesaplamayınız.

Ya sadece sizin kullandığınız marka süt tozunu ithal edecekse haliniz harap demektir.

2500 ton da tereyağı ithalatına izin verildi. İthal edilecek ülkelerin çiftçileri, çiğ süt üreticileri Ülkemizin tüketicileri tarafından beslenecek!
Bir taraftan sıfır faizli ziraat bankası kredileri Türk Çiftçisine sunulur iken bir taraftan da sıfır gümrükle yabancı ülke çiftçileri kalkındırılıyor. Bu ne büyük çelişki?

100 başlık, 1000 başlık süt ineği işletmelerini kurmaya başlamış ülke içindeki yatırımcılar saçlarını, başlarını parçalamakta, kara kara düşünmekteler. Üreteceği çiğ süt fiyatının ne olacağının kaygısı içindeler.

Tüketici ucuz süt, ucuz yoğurt yesin, kansorejenmiş, melaminli imiş tüketici bilmez, öğrenemez düşüncesindeler ama tüketiciyi ‘’ bir bilgilendirenler ’’ var!

Çiğ Süt Üreticileri,Tüketicileri Grubu ve Bağımsız Süt Platform’unun Tüketicileri bilgilendirmek amaçlı tüm tüketicilere göndermekte olduğu açıklamayı aşağıya alıyorum: Siz de bu açıklamaları lütfen dağıtınız, tüketicilerin büyük medyatörleri yok diyorlar. Yazının devamı için:

http://www.bilgiagi.net/sut-tozunda-kanserojen-maddemelamin/29991/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederim.