2.Karaot Tohum Takas Şenliği

2.Karaot Tohum Takas Şenliği
Melda Başçakır tarafından yazıldı.   
Pazar, 19 Ağustos 2012 02:14

Ekolojik Üreticiler Derneği ve Karaot Tohum Derneği olarak Tohum Takas Şenlilkleri düzenlemeye devam ediyoruz.Üreticinin tüketiciyle bir araya gelerek yerli tohumlarını takas ettiği , eski muhabbeti yaşadığı , üretici ve tüketicilerin aracısız bir araya gelerek hayatı paylaştığı tohum takas şenliğini Karaot'da 2.kez yapılıyor.

Bol bol muhabbet edeceğimiz,geleneksel yemeklerin tadına bakacağımız, müzik dinleyeceğimiz, resim sergileyeceğimiz, tiyatro izleyeceğimiz, söyleşeceğimiz, tohumlarımızı seçmeyi öğreneceğimiz, köylü pazarını açacağımız ve en önemlisi de çıkarılan tohum kanuna dur diyeceğimiz şenliğimize sizleri de bekliyoruz.

Ayrıca yazar Buket Uzuner de bizimle birlikte olacak ve Karaot Tohum Takas şenliğinde bir söyleşi gerçekleştiricek ve kitabını imzalayacaktır.
Kitaplarını beğenerek okuduğumuz yazarımız Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim türk geleneği Şamanlıka selam ederken okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor.
Kaynak:
http://www.ekolojikureticiler.org/index.php/haberler/417-2karaot-tohum-takas-enlii-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederim.